January 16, 2009

Tööd, tööd, tööd... andke meile tööd


Meie jaoks on uhiuus 2009 aasta alanud siin Perthis töökalt. Oleme töökalt töötanud läbi kõik töökuulutused kõikvõimalike töökuulutusi ilmutavatel netilehekülgedel, veelgi töökamalt vantsinud läbi suurema osa Perthi töökatest tööbüroodest ja kõige töökamalt patseerinud sinka-vonka läbi kõik populaarsemad linnaosad, et oma töökate silmadega üle vaadata kõikvõimalike töökate äride vaateaknad ning töökalt reageerides toimetada selle äri tööka kollektiivi töökale juhile oma kõikvõimalikust töökogemusest pungil resümee. Huhh sai see alles töö- rohke lause...

Ühesõnaga oleme kogu verinoore ´09 aasta tegelenud iga jumala päev ühel või teisel viisil omale töö otsimisega, sest meie edasised plaanid siin kängurusaarekesel on suurel määral seotud sellega, kui suure kapitali suudame omale järgnevatel kuudel koguda. Loomulikult oleks kogutud kapitali kogus otseses seoses vahvate seikluste kogusega, seega oleme isegi motiveeritud enesele mõneks ajaks kasvõi 3-4 töökohta korraga võtma. Paraku polegi see nii lihtne kui oleksime lootnud, nimelt on ülemaailmne majandussurutis ka end siia saarekesele suhteliselt mugavalt sisse seadnud. See tähendab aga seda, et tööpakkumisi jääb iga päevaga vähemaks ning tööotsijate arv kasvab iga päevaga. Meie kui välistööjõud oleme aga tavaliselt kandidaatide nimekirjas suhteliselt alumises otsas, kuna me ei tohi oma viisatingingimuste kohaselt töötada ühes kohas kauem kui 6 kuud. See tingimus muudab meid aga suurema osa tööandjate silmis ebasümpaatseteks, ehkki tegelikult oleme (nagu austatud lugeja kindlasti teab) ääretult sümpaatsed :). Samas oleme aga siiski kogu aeg olnud kindlad, et lõpuks paitab tööjumala (kui selline tegelane ikka olemas on) helde käsi ka meie päid ning leiame endale täpselt niipalju tööd kui tahame. Teisisõnu lähtume teooriast, et tööjumal aitab neid kes aitavad iseendid ning see strateegia on hakanud juba esimesi tulemusi tooma.

Jaanika strateegia pinnida oma seni kõige rohkem tööd toonud agentuuri tõi tulemusena nädalase otsa ühes kohvikus, kus ta ka varem on töötanud. See sobib talle aga suurepäraselt, sest esiteks on töökoht ja -kaaslased juba tuttavad ning teiseks on seal tööaeg 8st 15ni, mis jätab suure osa päevast ikkagi vabaks. Lisaks makstakse seal väga kenasti. Muudest kohtadest kuhu ta viimastel nädalatel oma CV on toimetanud pole kahjuks midagi kuulda olnud aga nii mõneski kohas öeldi meile, et personaliga tegelev inimene on hetkel puhkusel (suvi ju!) ja võib-olla helistatakse alles mõne nädala pärast. Eks näeb mis tulevik toob.

Harry lähenes probleemile pisut keerulisemat ja läbimõeldumat teed pidi. Nimelt kasutas ta keerulist strateegiat nimega masspostitus, mis sisuliselt tähendas, et ta saatis oma CVd nagu hullumeelne igale poole kuhu ta vähegi võiks kvalifitseeruda :) See keeruline strateegia tõi ka mõningaid tulemusi. Viimastel nädalatel on Harry käinud ühel kohvimasinate puhastamisega tegelevas ettevõttes intervjuul ning ühes kõrgema klassi restoranis proovipäeval. Mõlemad lõppesid küll kahjuks ebaedukalt aga see polegi oluline sest juba homme läheb ta taas proovipäevale, seekord sellisesse kohta Subiaco Oval, mis on sisuliselt umbes nagu Saku Suurhalli moodi suur staadion, kus toimuvad erinevad spordiüritused kontserdid jms. Intervjuu sinna on juba möödas ja peab ütlema, et tegemist oli väga huvitava kogemusega.

Nimelt pidi intervjuu toimuma 10ndal jaanuaril kell 11.15. Tänu kergetele transpordialastele möödalaskmistele (mis seisnes selle, et ühistransport väljus õigel ajal ja ei hilinenud sugugi) ja lihtsalt headele kommetele jõudis ta kohale juba kell 10.45. Vaatepilt mis seal avanes oli pehmelt öeldes muljetavaldav. Tegu oli umbes nagu "Eesti otsib Superstaari" eelvooruga, sest juba pool tundi varem oli kohal umbes 200 inimest ja järjekord oli nii pikalt üksest välja. Kohale oli saabunud meeletult kirju kamp kodanikke kellest suurem osa oli end juba kenasti kuhugi põrandale istutanud ja nahistasid miskite paberite kallal. Kuna Harry oli aru saanud, et otsitakse umbes 2-3 inimest, siis puges esialgu hinge suur lootusetuse tunne aga hiljem selgus, et tegelikkuses komplekteeritakse kokku 300 pealist personali absoluutselt igasugustele erinevatele positsioonidele. Esimese hooga anti kõigile kätte suur ports pabereid mis tuli ära täita, seejärel aga kupatati kõik järjekorras intervjuudele. Need toimusid üle terve saali umbes 10 erineva laua taga, kus intervjueeritavaid võeti ette kolmakaupa. Kui intervjuu edukalt läbitud, siis suunati aga ühte teise järjekorda, kus sai veel veidi pabereid täita. Ebaedukad kandidaadid aga suunati aga sooja naeratuse saatel ukse poole ja selja tagant hüüti veel järgi: "Better luck next year". Jumal teab mis ime läbi õnnestus Harryl sattuda üksi kahe intervjueerija ette, kes pühendasid talle kogu oma tähelepanu. Pärast mõningast jutuajamist pakuti talle ilmselt tema finantstausta pärast kohta kassiirina. Juba homme seabki ta oma sammud uuesti sinna proovipäevale ja loodame, et seal läheb kõik kenasti ning lõpuks ometi saab omale kauaoodatud töökoha.

Vahepealsetest sündmustest võiks ehk veel välja tuua Harry sünnipäeva. Olles Jaanuaris sündinud ja kõik oma senised sünnipäevad lumises või lörtsises Eestis veetnud avanes tal ka esimest korda võimalus oma sünnipäeval randa minna, mida ta ka loomulikult tegi. Soe ilm, vesi, sõbrad, mõned õlled - vot see on ikka mõnus sünnipäeva veetmine. Kahju ainult, et suurem osa meie sõbradest, sugulastest ja tuttavatest ehk siis sina hea lugeja seda toredat päeva meiega koos tähistamas ei olnud. Peo peame koos ja ilmselt juba sel nädalavahetusel - aga sellest juba järgmisel korral.

Siinkohal tahaks Harry tänada kõiki kes teda sel tähtsal päeval meeles pidasid. Seega Enn, Milvi ja Helve peredega, Marita ja Mauri, Maarja M, Priit, Riina Pekka, Vilma, Eedu, Mõru, Kerli, Oliver, Indrek, Helena, Ivi , Ritter, Lee, Ülo, Jaanika Kohtla-Järve vanaema ja vanaisa, ema, isa vanaema, Richard, Maarja S, Karmen, Annika, Lauri, Geir, Ele, Siim, Kristi ja Jaanika-Kristin suur suur tänu Teile õnnitluste eest.

PS: Nagu paljud kindlasti teavad siis tuleb ka Jaanikal kohe kohe sünnipäev, so siis 20ndal Jaanuaril, seega kõik kes te Harry sünnipäevalt puudusite on homseks oma teguviisi lunastama palutud. Aadress ja kellaaeg sama mis Harry sünnipäeva puhul.
Olge kohal!

10 comments:

Anne ja Margus said...

Ärge muretsege, oleme kohal!

Harry ja Jaanika said...

vähemalt keegi siis tuleb :)

Anett said...

Nuhh, kas saidki sinna tööle? =P
Ja Jaanika sünnale tuleme kohale =))
PS! Eile tegime esimese saunaskäimise ;)

Harry ja Jaanika said...

sain aga see on ainult nädalavahetuseti, ma otsin midagi esmaspäevast reedeni ka...
see muuseas öeldud kommentaar saunaskäimise kohta tegi haiget... :)

Unknown said...

teil peaks ju seal iga päev saun olema :D

Harry ja Jaanika said...

Meil on siin iga päev nagu sihuke aurusauna temperatuur aga ilma auruta - tahaks korralikku leili! Ja sauna puhul ongi ju see mõnus, et vahepeal astud 5ks minutiks saunast välja ja seal on -4C. Siin ei saa välja astuda :)

Anett said...
This comment has been removed by the author.
Anett said...

Hihii, see on hullult äge jah, et saad vahepeal lumes hullata... Kas Jaanika on ka tööle saanud? Ja kuidas sünnipäev läks?? Oiii, kirjutage palun, palun, see blogi on mu lemmik!! =))
Btw, ükskõik kumb teist seda kirjutab, see võiks mõelda kirjaniku ametile... jube hästi tuleb välja!! (Y)

Harry ja Jaanika said...

kes see pani kommentaari üles ja siis kustutas ära? mis see olgu pane kohe tagasi!

Harry ja Jaanika said...

Jaanika saab tööd vahelduva eduga. Tal on põhimõtteliselt ühe kohvikuga selline diil, et kui keegi ei saa tööle tulla või on haige vms, siis Jaanika läheb asendama. Seega mõnikord käib nädal aega järjest tööl, teinekord aga ainult ühe päeva. Sünnipäevapostituse paneme varsti-varsti üles - on teine alles kirjutamisel... Väga meelitav kuulda et sulle meie blogi väga meeldib, see sunnib meid ka rohkem kirjutama :)