July 17, 2010

Lugu Toomasest...

Tere kallis lugeja. Oma seekordse tagasihoidliku jutujada pühendame ühele väga erilisele inimesele - jah see postitus on sinule Toomas... Tegelikult ei ole meie loo peategelase nimi kindlasti Toomas aga kuna me tema õiget nime ei tea siis kärab Toomas kah...

Oli üks kaunis pühapäeva õhtu Broome´is mitte väga kaua aega tagasi. Päris arvestatav hulk jalgpalli lausa fanaatilise huviga jälgivaid inimesi oli kogunenud Divers Tavern nimelisse baari Broome äärelinnas, sest just tollel ööl kohaliku aja järgi kell 2.30 pidi algama Jalgpalli 2010 MM´i finaalmatš. Kellake oli tiksunud juba tunnike üle südaöö ning enamustel kohaleilmunutest võis täheldada juba vähemalt meeldivalt vindise joobeastme tundemärke. Eriti paistis aga teiste omasuguste seast silma Toomas kes oma ilmselgelt praaliva käitumise ja valju hääle poolest teistele klientidele vaikselt närvidele käima hakkas. Proovisid siis Divers Tavern´i usinad töötajad teda korduvalt erinevaid meetmeid proovides vaigistada aga Toomas ignoreeris igasuguseid korralekutsumise katseid täielikult ning jätkas oma teiste suhtes hoolimatut käitumist kõigi keeldude kiuste. Pisut enne kahte öösel oli üritusele korda looma palgatud turvameestel jäänud üle vaid üks abinõu kuidas Toomast vaikima sundida ja see oli ta krattipidi kinni võtta ning ta väikese tõuke abil uksest välja perseli poriloiku istuma suunata.

Kuna Toomas oli tark mees siis ta teadis, et kui jalgpallimäng tema igavlevatele meeltele tol õhtul lahutust ei paku siis tuleb ise midagi teha, et elu põnev oleks. Esimene asi mida Toomas poriloigus istude nägi oli Divers Taverni kõrval asuva ettevõtte silt: "Malcolm Douglas´s Crocodile Park." No ja eks sinna ta oma tuikuvad sammud siis seadiski...

Malcolm Douglas on siin Austraalias väga tuntud faunaentusiast (on siis tema näol tegu hiljuti varalahkunud Steve Irvine´i vähemtuntud ent mitte sugugi vähem pühendunud kolleegiga ) ning tema erilise sümpaatia sihtmärgiks on juba aastaid olnud krokodillid. Tema elutöö on olnud üles ehitada kaks pirakat krokodilliparki millest üks juhtus kogemata Divers Taverni kõrval asetsema ning parasjagu Toomase vaatevälja ulatuma. Napsised inimesed ei ole alati kõikse intelligentsemad olevused ent oma eesmärkide saavutamiseks paistavad nad ometi tihti silma hämmastava leidlikusega ning nõnda leidiski Toomas end õige pea korkodillipargi seest 2 meetri kõrguse okastraadiga varustatud traataiaga piiratud maaalalt ringi jalutamast.

Siinkohal aga nõudis alkohol viimaks Toomaselt viimasedki funktsineerivad ajurakud ning õige pea leidis Toomas end kogu pargi kõige suurema ja paksema soolaveekrokodilli (soolavee omad on need hirmsamad) nimega "Fatso" otsast istumast ning tollele hirmuäratavale elukale õlut pakkumast. "Fatso" polnud muidugi ideest, et keegi Toomas tema seljal keset kõige magusamat uneaega istet võttis just erilises vaimustuses ning tegi seda mida iga endast lugupidav krokodill tema asemel oleks teinud ehk siis hammustas Toomast. Vot nüüd siinkohal võime küll julgelt kuulutada, et tegu on järjekordse tunnistusega vanale rahvatarkusele mille kohaselt kõikvõimas vanamees kes elab taevalaotuses kaitseb lolle ja joodikuid. Esiteks hammustas Fatso Toomast jala alaosast ja veel sellise nurga alt et esimese ampsuga tal Toomase jalaluud katki hammustada ei õnnestunud. Teiseks sai Fatso üsna kohe aru, et Toomase veri ei maitse mitte sugugi nii magusalt kui tema keskmisel saakloomal vaid sisaldab endas hoopis "väikest" promilli ning lasi Toomase jala suht kohe peale hammustamist lahti ning jäi hetkeks kõhklema enne kui ta seda alkoholist läbiimbunud saaklooma uusti purema asus. Fatso hetkeline kõhklus andis aga Toomasele suurepärase võimaluse Fatso puurist siva nö sääred teha. Kuigi Toomase jalg oli korralikult pureda saanud suutis Toomas nüüd juba ilmselgelt adrenaliini tegutsemapaneva mõju all Fatso puurist minema komberdada ja jumal teab mismoodi end uuesti üle 2m okastraadiga varustatud aia vinnata ning tagasi Divers Taverni baari komberdada kus sadakond üllatunud silmapaari televiisoris jooksvale Jalgpalli MM finaalile selja pöörasid ja hoopis teda jälgima asusid. Pärast avaldasid eksperdid veel meediale, et ainus põhjus miks Toomast täna veel mööda Broome´i ringi tatsab ning teda krokodilliekskremendi kujul Fatso puurist välja ei roogita on see, et tema veres oli nii palju alkoholi. et krokodillile see lihtsalt ei meeldinud.

Nädalake hiljem on Toomasest saanud üle Austraalia ja lausa üle maailma tuntud imemees kes pääses krokodillipuurist eluga.

Kogu sellest loost oskame meie tuua välja kaks mõttetera... Esiteks tundub meile, et ükskõik mis täbarast olukorrast sa end ka ei leiaks parem on olla täis kui kaine. Teiseks see, et järgmine kord kui mõni sinu sõber, töökaaslane, pereliige või lihtsalt mõni loll keda sa tunned saab sinu arust mingi eriti idiootliku asjaga hakkama, siis pea meeles, et maailmas on inimesi kes ronivad krokodillipuuri krokodillile õlut pakkuma.

Lõpetuseks soovime kogu Eesti rahvale õnne lõpuksometi eurotsooniga liitumise puhul! 1. Jaanuarist 2011 läheb siis lahti!

No comments: